3 easy tips voor fotografie in je e-book | Het Grafisch Ontwerpburo

Mooie beelden in je e-book, maar geen ster in fotograferen?

Mooie beelden in je e-book_Het Grafisch Ontwerpburo

Mooie beelden in je e-book, maar geen ster in fotograferen? 

Een e-book, hoe waardevol de inhoud ook is, komt een stuk minder krachtig over (of wordt gewoon niet gedownload) wanneer het er visueel uitziet als een knip en plak werkje op de lagere school. Het oog wil namelijk ook wat (moois), om de aandacht te houden en de inhoud te versterken.


En met die inhoud zit het bij jou als coach wel goed. Toch?! Maar de verpakking is natuurlijk een heel ander verhaal. Hoewel iedereen een top camera in z’n telefoontje heeft tegenwoordig wil het nog niet zeggen dat er ook altijd mooie foto’s uitrollen. Bij mij in ieder geval niet.


Daarom voor jou 3 tips voor een opvallend en visueel aantrekkelijk e-book:

Tip 1  


Kijk eens op de website van Unsplash Daar staan heel veel fantastische foto’s die je gewoon gratis en voor niks mag gebruiken. Geen gedoe met gebruiksrechten dus. Al is het wel lief credits te geven aan de fotograaf natuurlijk.


Tip 2


Denk bij het zoeken naar een foto eens aan andere zoekwoorden dan de standaard omschrijving van wat je zoekt.


Bijvoorbeeld: 
Food vs healthy meal vs soul food.
Write vs journaling vs pen

Tip 3


Je hoeft niet altijd de hele foto te gebruiken. Kijk eens wat een uitsnede voor je doet. Of plaats een foto half achter een tekstblok om het speels te maken.


Mocht je nou toch door de bomen het bos niet meer zien en kan je wel wat hulp gebruiken? Stuur me een mailtje en dan gaan we kijken wat ik voor je kan doen. Bijvoorbeeld de beelden voor je e-book zoeken. Of de hele vormgeving uit handen nemen zodat jij je alleen nog maar op de inhoud hoeft te concentreren. Alles kan! 

Terug naar boven