Huisstijlkleuren in je instagram story (Android) | Het Grafisch Ontwerpburo

Jouw huisstijlkleuren in je story (voor android)

Jouw huisstijlkleuren in je story (voor android)

Je huisstijlkleuren in je insta stories

Je bent helemaal happy met je mooie nieuwe huisstijlkleuren, maar dan kom je erachter dat Instagram helemaal geen functie heeft om deze makkelijk te gebruiken in je stories. “Nooooooo” hoor ik je denken. En ja helaas, het klopt. Instagram heeft hier (nog) geen mogelijkheid voor. Maar niet getreurd want er is altijd wel een weg naar Rome.


Hieronder leg ik je super simpel uit hoe je huisstijlkleuren in je instagram story kan gebruiken. Voor Android! Je leert hoe je een achtergrond geheel in jouw huisstijlkleur krijgt. Dan pakt hij dus niet meer de kleuren uit de foto. En je leert hoe je je tekst of het vakje om de tekst in je huisstijlkleur zet.


En ja dit is voor Android, maar all you Apple people mogen zeker meekijken maar voor jullie is het gewoon ietsje makkelijker. Dat zal ik bij de stappen er uiteraard even bij zetten.


Dig in, have fun!


Lukt het niet? Stuur me even een berichtje dan kijken we waar het misgaat.

Stap 1+2 – hoe krijg je je huisstijlkleuren in een story op instagram op een android telefoon

Stap 1

  1. Je opent je stories in de instagram app en klikt op tekst Aa (zie hiernaast om cirkelt).

  2. Vervolgens klik je op Aa in de cirkel (zie pijltje)


  Zo die was simpel…..

  Stap 3+4 – hoe krijg je je huisstijlkleuren in een story op instagram op een android telefoon

  Stap 2


  1. Klik op Aa rechts bovenin. Klik vervolgens op je scherm alsof je tekst wilt gaan invoeren maar houd je vinger een paar seconden vast op het scherm. Dan verschijnt boven de “druppel” een vakje met “klembord”. 


  2. Als je daar op klikt opent automatisch de lijst met afbeeldingen die op jouw klembord staan. Dit zijn foto’s waar jij een screenshot van hebt genomen. Klik de foto aan en hij verschijnt in je story.

  Note 1: Maak dus eenmalig een screenshot van jouw huisstijlkleuren (zie voorbeeld op foto) en zorg dat je deze vastzet in je klembord. Dit doe je door, als je in je klembord zit, de foto wat langer aan te klikken. Dan krijg je de vraag of je deze wilt vastzetten en dan klik je JA!. Anders moet je namelijk iedere keer eerst een screenshot maken. Super irritant.

  Note 2: Mocht je dit nou lastig vinden dan kan je ook een ander toetsenbord downloaden waar een plakfunctie in zit. Dit is het Gbox Keyboard. Als je deze download vind je het terug door rechts onderin je toetsenbord op het toetsenbord icoontje te drukken. Daar kan je dan switchen naar een ander toetsenbord. Persoonlijk gebruik ik de “klembord-functie” het liefste om snel mijn huisstijlkleuren te importeren. Het Gbox Keyboard gebruik ik dan wel weer als ik foto’s wil plakken.


  Voor de Iphone mensen: jullie hoeven niet zo ingewikkeld te doen. Op de Iphone kan je foto’s kopiëren en bestaat er een invoegknop zodat je die foto in je stories kan plakken. Ja inderdaad….veel makkelijker. Ik kan niet wachten tot Android dit ook krijgt.

  Stap 5+6 – hoe krijg je je huisstijlkleuren in een story op instagram op een android telefoon

  Stap 3


  1. Je gaat naar de tekentool.


  2. Klik op het pipetje onderaan je scherm. Dan verschijnt de kleurendruppel.


  3. Sleep die druppel naar de kleur die je wilt.


  4. Vervolgens druk je met je vinger op het scherm naast de foto en voila! Je achtergrond krijgt de kleur die je gekozen hebt. Klik op het vinkje rechts bovenin om uit het tekentool gebeuren te gaan.

  Stap 7+8 – hoe krijg je je huisstijlkleuren in een story op instagram op een android telefoon

  Stap 4


  1. Je gaat naar de teksttool en tikt wat je kwijt wilt aan de wereld.


  2. Klik op het blokje (zie foto) – is het blokje wit dan komt je tekst in een kleurvlak. Is het blokje doorzichtje dan kleurt de tekst. 


  3. Klik op het kleurenrondje dat naast het blokje staat en dan kan je onderaan het pipetje aanklikken.


  4. Vervolgens verschijnt er weer een kleurendruppel die je kan verschuiven naar de huisstijlkleur die je wilt gebruiken voor je tekst (of het blokje eromheen).


  5. Ben je klaar met je tekst? Dan kan je je foto met de huisstijlkleuren naar de prullenbak slepen.

  Stap 9+10 – hoe krijg je je huisstijlkleuren in een story op instagram op een android telefoon

  Stap 5


  1. You did it! Easy does it.


  2. Vind je alleen tekst een beetje saai dan plak je er nog een fotootje in. Hoe? Herhaal stap 2 en plak dan de foto die je wilt erin. 


  NOTE: Stap 2 is de belangrijkste om te onthouden. Want als je gewoon even snel snel een story wilt maken kan je uiteraard gewoon een foto schermgroot plaatsen en dan de tekst eroverheen zetten in je huisstijlkleur.

  Terug naar boven