Over | Het Grafisch Ontwerpburo
Daphne Holthuizen Het Grafisch Ontwerpburo20201009007-ReggyPhotography

Wie is Het Grafisch Ontwerpburo?


Dat ben ik…Daphne. En met Het Grafisch Ontwerpburo help ik vrouwelijke coaches (en andere sociale ondernemers) met het visueel sterk neerzetten van hun merk. De inhoud is super belangrijk maar het oog wilt ook wat. En als je uitstraling lekker voelt krijg je automatisch meer zelfvertrouwen en straal je dit ook uit. En ja wat je uitstraalt krijg je terug! Meer klanten die echt bij jou passen. 


Want…het belangrijkste vind ik dat wat je uitstraalt helemaal moet passen bij wie jij bent als persoon en als ondernemer. Als dit namelijk niet het geval is zullen mensen dit merken en is je authenticiteit en geloofwaardigheid ver te zoeken. Om dit te kunnen bereiken zorg ik dat ik met met mijn klanten (misschien binnenkort wel met jou) samenwerk in plaats van voor hen. Ik betrek mijn klanten altijd in het proces en ga op zoek naar wat bij hen past. En ja ik zoek hierin wel de randjes op om ze uit te dagen en niet puur voor veiligheid te kiezen. Want je wilt natuurlijk wel opvallen tussen het grote aanbod.


Maar wie ben ik?

Ik ben dus Daphne, een nuchtere, open, betrouwbare en creatieve grafisch vormgever uit Amsterdam. Ooit begonnen als productieleider in de muziekwereld (dus met overzicht houden en deadlines halen zit je bij mij wel goed) maar na wat omwentelingen toch de wens om zelf een creatief beroep te beoefenen achterna gegaan.


En zo werd ik uiteindelijk grafisch vormgever. Yes!!! Ik heb een aantal jaar gewerkt bij Amerpodia, het moederbedrijf van een aantal vooraanstaande culturele huizen in Amsterdam. Dat was een top baan! Maar zoals aan alles kwam ook daaraan een eind. Ik vond het namelijk tijd om mijn stokje daar aan een volgende door te geven en de stap te nemen om voor mijzelf te beginnen. En zie hier Het Grafisch Ontwerpburo.


Waarom coaches en sociale ondernemers?


Ja waarom sociale ondernemers vraag je je af. Dit komt eigenlijk voort uit mijn zoektocht met wat voor mensen ik het liefst wil werken. En het liefst werk ik samen met mensen die een sociale factor hebben in hun werk. Mensen die iets voor anderen betekenen. En dan gaat mijn voorkeur ook nog uit naar vrouwen omdat ik mijzelf daar het meest mee kan identificeren. Ik hou van mensen die open staan voor ontwikkeling en verantwoordelijkheid nemen in hun eigen leven. Naar mijn idee is dit bij veel sociale ondernemers het geval. Daarnaast vind ik het mooi dat je als bijvoorbeeld coach echt verandering kan brengen in iemands leven. Zelf heb ik dit ook al een paar keer mee mogen maken. Dat een coach wat in mij naar boven haalde waardoor ik het leven anders ging bekijken. In de positieve zin!


Toen ik als tiener moest gaan bedenken wat ik later wilde worden als ik groot was, was al snel het idee dat het iets creatiefs moest zijn waar ik ook nog eens mensen mee kon helpen. Zo begon ik vol goede moed met mijn opleiding dramatherapie. Ik merkte echter dat deze creatieve kant mij niet helemaal lag en daarom heb ik na mijn propedeause een omweg genomen naar waar ik nu ben. Terug naar creatief werk en, op de manier hoe ik het nu doe, sociale ondernemers kunnen helpen hun business naar een nog hoger niveau te tillen door middel van het creëren van een sterke branding. Hierdoor kunnen zij op hun beurt dan dan weer nog meer positieve veranderingen aanbrengen in de levens van anderen. Hoe mooi is dat?! 

Daphne Holthuizen Het Grafisch Ontwerpburo -20201009011-ReggyPhotography
Daphne Holthuizen Het Grafisch Ontwerpburo-v2-DSC_0177-ReggyPhotography

Random weetjes over mij


  • Ik woon in Amsterdam. Maar we zijn ook vaak in ons boshuis op de Veluwe te vinden. The best of both worlds dus. In de stad geniet ik van het park, winkels, cafeetjes en wat meer drukte. Op de veluwe ben ik echt fan van onze tuin en geniet ik van de rust. 

  • Al dat genieten doe ik voornamelijk met mijn lief Teun en mijn dochter Pina (ook lief).


  • Ooit deed ik iets anders. Ik was productieleider in de muziekwereld. Bij onder andere de radio (3FM / VPRO 3voor12), de Melkweg en op heel veel festivals


  • Ook was ik een tijd productieleider bij het Van Gogh Museum.

  • Ik ben cum laude afgestudeerd aan Academie Artemis.

  • Ik hou niet van slagroom en ananas.

  • Ik hou er wel van om te investeren in mijzelf om zo te blijven groeien.

  • Het liefst loop ik op slippers.
Terug naar boven